Kultagruppo

Café Sali sai tunnustusta voittamalla Vuoden Kultagruppo -kunniamaininnan

Suomen parhaimmat kahvit löytyvät Raumalta ja Loviisasta

Paulig palkitsee jälleen vuoden parhaimmat kahvikokemukset Vuoden Kultakuppi- ja Kultagruppo -kunniamaininnoin. Vuoden 2011 nautinnollisimman kahvikupin etsintä alkoi jo alkuvuodesta. Kova kilpailu on edennyt loppusuoralle ja vuoden parhaimmat kahvinautinnot on nyt valittu. Vuoden 2011 Kultakuppi -kunniamaininnan saa loviisalainen Konditoria-Café Vaherkylä-Ek, ja Vuoden Kultagruppo -kunniamaininnan raumalainen Café Sali.

Ammattitaito ja erinomainen laatu olivat valtteja tämän vuoden Kultakuppi ja Kultagruppo - kilpailussa. Kahviammattilaisten tieto ja taito saada kahvisekoitusten parhaimmat ominaisuudet esille sekä kyky tarjota erinomaisia makuelämyksiä korostuivat koko kilpailun ajan. Pauligin Kultakuppi ja Kultagruppo -palkintojen tarkoituksena on tukea ja kannustaa kahvilatyöntekijöiden asiantuntemusta sekä ammattitaitoa. Vuoden 2011 palkintokahviloiden työntekijöiden ammattitaito sekä asiakaspalveluhenkisyys siivittivät juuri nämä kahvilat voittoon.

”Molemmissa voittajakahviloissa laatu pysyi korkealla työntekijästä sekä vuorokaudenajasta riippumatta. Oli hyvin palkitsevaa seurata, kuinka tasalaatuinen ja onnistunut asiakaskokemus oli kahvilan työntekijöille sydämen asia. Molemmat kahvilat ovat pitkäjänteisesti onnistuneet säilyttämään laatunsa korkealla, minkä vuoksi he ansaitsivat vuoden 2011 kunniamaininnat”, kertoo Paulig-instituutin koulutusasiantuntija ja raadin jäsen Emmi Hämäläinen.

Erinomaisia kahvinautintoja jo vuodesta 1898

Vuoden Kultakuppi myönnetään kahvilalle, jossa tarjotaan nautinnollista suodatin- tai vastaavalla menetelmällä valmistettua perinteistä Paulig-kahvia. Vuoden 2011 Kultakuppi -palkinnon lunasti itselleen Loviisalainen Konditoria-Café Vaherkylä-Ek. Voittajakahvilalla on pitkät perinteet, sillä kahvila on hemmotellut loviisalaisia jo vuodesta 1898. Nyt neljännessä polvessa toimiva kahvila yhdistää saumattomasti Euroopan kahvilakulttuurin trendit sekä perinteikkäät kahvileivokset. Perinteisen suodatinkahvin ja erikoiskahvien lisäksi Café Vaherkylä tarjoaa pieniä lahjatavaroita sekä ulkomaisia herkkuja.

”Kahvilan tunnelmallinen ja lämminhenkinen ilmapiiri on vailla vertaansa. Itse tehdyt leivonnaiset ovat herkullisia ja omaleimaisia. Juhla Mokka -kahvi on tuore, täydellisyyttä hipova ja yhtä onnistunut kerta toisensa jälkeen. Kahvilan palvelu oli aina avuliasta ja aurinkoisen henkilökunnan intohimo erinomaisen kahvin valmistukseen ilahdutti raatia suuresti”, kuvailee Hämäläinen.

Vuoden paras erikoiskahvi löytyy Raumalta

Vuoden Kultagruppo -kunniamaininnan saa puolestaan kahvila, jossa tarjotaan laadukasta Pauligin espressoa ja cappuccinoa. Vuoden Kultagruppo -palkinnon saaja, Café Sali, on palvellut kahvinystäviä Rauman kauppatorin laidalla vuodesta 2008 lähtien. Kahvila tarjoaa tavallisen suodatinkahvin ja erikoiskahvien lisäksi paikallisen leipomon herkkuja sekä leipiä, välipalaa ja lounasta kahvilan omasta keittiöstä.

”Tämä kahvila huokuu kansainvälisyyttä ja monipuolisuutta. Baristojen intohimo hyvään kahviin vaikutti, ja laadukkaat erikoiskahvit viimeisteltiinkin kuvioin aina asiakkaan edessä. Erinomaisen kahvin lisäksi asiakas sai opastusta erikoiskahveista. Rento ja iloinen asiakaspalvelu toivottaa jokaisen asiakkaan tervetulleeksi yksilönä”, summaa Hämäläinen.

Pauligin Paula luovuttaa Vuoden Kultagruppo -palkinnon Café Salin henkilökunnalle 10.1.2012, ja Vuoden Kultakuppi -palkinnon Café Vaherkylän työntekijöille 11.1.2012. Tämän vuoden kunniamainontojen saajia oli valitsemassa Pauligin Taste Designer Marja Touri, koulutusasiantuntijat Emmi Hämäläinen ja Ulla Suoraniemi sekä paikalliset kahviasiantuntijat. Virallisen raadin lisäksi kahvinystävillä oli tänä vuonna mahdollisuus vaikuttaa voittajiin, sillä yksi tuomariääni oli koko kilpailun ajan varattu yleisölle.

Ehdolla vuoden parhaaksi kahviksi oli kahviloita ympäri Suomen. Vuoden Kultakupin finaalissa kilpailivat Café Vaherkylän lisäksi Wilhelmiinan konditoria Jyväskylästä sekä Murunen Sotkamosta. Vuoden Kultagruppo -finalisteihin puolestaan kuuluivat Café Salin lisäksi Amocca Seinäjoelta, sekä Café Lasipalatsi Helsingistä.